Het Stamhotel. Weekends vol natuur, cultuur en maatschappij.

dsc_0075.jpg

Het Valerius strijkkwartet 
 

Dit strijkkwartet maakt onderdeel uit van Het Valerius Ensemble, een kamermuziekensemble van (inter)nationaal niveau, dat op een eigentijdse wijze hoogwaardige concerten verzorgt. Het Valerius is opgericht in 1988 door de beide huidige artistieke leiders, André Kerver en René Geesing.
In 2013 is onder grote belangstelling het zilveren jubileum gevierd.
Het Valerius heeft als doel kamermuziek te brengen van na 1750, het sterfjaar van Bach, waarin, naast naar bekende componisten, veel aandacht uitgaat naar minder bekend repertoire. Hedendaags werk wordt daarbij niet geschuwd.
Mozart, Schubert, Brahms en Dvorak, ze staan met regelmaat op de lessenaars maar ook Francaix en Piazolla, Schönberg en Messiaen.
Componisten als Bert van den Brink, Raimundo Penaforte en René Samson droegen bij aan een grote verzameling “eigen stukken”.

Het merendeel van de musici van het Valerius speelt eveneens in HET Symfonieorkest (Het Orkest van het Oosten), het ensemble is hier echter onafhankelijk van.
De brede samenstelling van het Valerius maakt het mogelijk om in tal van verschillende bezettingen een brede en diverse programmering op het podium te zetten. Kwaliteit geldt daarbij als leidend beginsel. 

 

Het Stamhotel | Reizend hotel voor liefhebbers van natuur, cultuur en maatschappij | M 06-28776511 | info@stamhotel.nl

Powered by : QualitySites4All