Het Stamhotel. Weekends vol natuur, cultuur en maatschappij.

dsc_0075.jpg

DUO RAVEL EXTENDED BESTAAT UIT VIER MUSICI MET VIJF INSTRUMENTEN:

 

Brandt Attema (trombone), Ernestine Stoop (harp), Astrid Haring (harp), en Eduard van Regteren Altena (cello en alt-saxofoon).

Ravel Extended zal overwegend klassieke muziek ten gehore brengen, maar ook moderne stukken en wereldmuziek: composities van Sweelinck, Ravel, St-Saëns, De Falla, Villa-Lobos en zelfs een traditionele tango van Carlos Gardel.

 

Duo Ravel:

Ernestine Stoop en Astrid Haring (harp)

Duo Ravel bestaat uit de harpistes Ernestine Stoop en Astrid Haring, die als duo voor het eerst optraden tijdens het Elfde World Harp Congress in 2011 in Vancouver met de vijfdelige cyclus ‘Miroirs’ van Ravel. Oorspronkelijk is dit stuk geschreven voor piano solo en Ernestine heeft het bewerkt voor twee harpen. Deze bewerking was een schot in de roos en sindsdien zetten Ernestine & Astrid deze lijn vol enthousiasme voort. Zij richten zich op 20e eeuwse muziek, in het bijzonder het Franse impressionistische repertoire, waarbij hun idool Ravel een sleutelfiguur is. De hele cyclus van Ravel hebben zij in 2012 uitgebracht op hun eerste CD ‘Miroirs’.

 

Duo Haring | Attema:

Astrid Haring (harp) en Brandt Attema (trombone & bastrombone)

Duo Haring | Attema bestaat uit harpiste Astrid Haring en Brandt Attema. Het duo is wereldwijd het eerste bastrombone-harp duo en sinds hun debuut in 2008, inspireerden ze veel componisten om voor deze bijzondere combinatie te schrijven. Met dit unieke repertoire aangevuld met bewerkingen van muziek van Radiohead tot Piazzolla, speelden ze concerten in oa Brazili , Argentinie, Singapore, China, Scandinavie en Duitsland. Duo Attema | Haring was ook te zien bij Vrije Geluiden in 2011 en op cultuurzender Brava in 2012 en 2013. In februari 2013 heeft het duo haar eerste CD opgenomen met muziek van onder andere Martijn Padding, Chiel Meijering, Manuel de Falla en Astor Piazzolla. Zie ook: www.duoattemaharing.com

 

Duo Ravel Extended:

De bovenstaande drie musici met Eduard van Regteren Altena (cello en altsaxofoon)

Eduard van Regteren Altena studeerde cello aan de Conservatoria te Den Haag en Amsterdam en Maastricht. Hij is cellist van het roemruchte Mondriaan Kwartet, één van Nederlands meest veelzijdige strijkkwartetten. Hiermee voerde hij meer dan 100 wereldpremières uit en bracht hij meer dan 25 CD’s uit. Hij heeft honderden concerten gegeven op internationale podia over de hele wereld. Hij speelt regelmatig met het ASKO-Schönberg Ensemble en maakte oa deel uit van het Willem Breuker Kollektief. Ook doet hij als acteur | cellist vaak mee met theaterproducties, oa Orkater, en hij is een inspirerende docent.

 

Het Stamhotel | Reizend hotel voor liefhebbers van natuur, cultuur en maatschappij | M 06-28776511 | info@stamhotel.nl

Powered by : QualitySites4All