Het Stamhotel. Weekends vol natuur, cultuur en maatschappij.

dsc_0075.jpg

MARCEL BARLAG, VERMOEDELIJK DE ENIGE DJ TER WERELD DIE OP EEN FIETS MET DISCMANS DRAAIT!

 

Met zijn grijze, strakgekamde haren, modieuze bloesjes en zijn opvallende bril kun je Marcel Barlag gerust een van de meest flamboyante dj's van Nederland noemen. Hij draait niet met platenspelers of cdj's, maar met discmans die hij aan zijn fiets heeft gemonteerd.

 

Marcel: Het begon allemaal met die discmans, zo'n vijftien jaar geleden. Het was nooit mijn bedoeling om dj te worden. We hielden in mijn winkel weleens een feestje – dat gebeurde soms zomaar. Maar de cd-speler die daar stond, vond ik onhandig. Als ik net een paar leuke liedjes had gedraaid, en er een nieuwe cd in moest, was het even stil. Dat ging natuurlijk ten koste van de stemming. Toen kwam ik op het idee om twee discmans aan te sluiten op een mixertje. Mensen lachten zich rot, maar ik werd steeds vaker gevraagd om ergens te draaien.

 

Ik draaide vaak ergens, waar ik met mijn draaispullen een trap op moest Ik vroeg de eigenaar of het oké was als ik met fiets en al naar boven ging. Daar moest hij hard om lachen, maar het mocht. Toen heb ik deze fiets ontworpen. Ik rij zo naar binnen, sluit alles aan, en kan beginnen.

 

Het uitgangspunt is om gewoon lekker muziek te draaien en zodra er beweging in komt, de boel flink aan het dansen te krijgen. Al geef ik de voorkeur aan mensen die gewoon lekker van de muziek genieten en een goed gesprek voeren. Voor die mensen draaien vind ik het leukste wat er is.

 

Het Stamhotel | Reizend hotel voor liefhebbers van natuur, cultuur en maatschappij | M 06-28776511 | info@stamhotel.nl

Powered by : QualitySites4All