Het Stamhotel. Weekends vol natuur, cultuur en maatschappij.

dsc_0075.jpg

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

 

Beste lezer,

 

Kom je de ‘Nacht van de Nacht' in  het Stamhotel doorbrengen?

 

Van 28 tot 30 oktober het 15e weekend Stamhotel, in hotel Overbosch te Garderen op de Veluwe.

 

Tijdens dit weekend Stamhotel van 28 tot 30 oktober krijgt elke gast een uur slaap kado, ter gelegenheid van de overgang naar de wintertijd. Maar dat is nog niet alles! Ook valt ons dat weekend de “Nacht van de Nacht” ten deel. Dan wordt stilgestaan bij de schoonheid van het duister, en de duistere kanten van lichtvervuiling. Nu is het in Garderen waarschijnlijk sowieso donkerder dan in de woonplaats van velen van ons, maar we willen jullie graag uitnodigen de duisternis in het bos te ervaren. Alles klinkt, voelt en ruikt anders, als je weinig of niets kunt zien….

Tussen diner en workshop Dans zal een boswachter van Het Geldersch Landschap onze – broodnodige – gids zijn in de duisternis.

Over de workshop Dans gesproken. Die wordt op zaterdagavond vanaf 21.30 opnieuw gegeven door Juliette NIeborg, die ook daarna de muziek zal verzorgen.

 

Er zal dit weekend dus drie keer een gids beschikbaar zijn: tijdens de vroege ochtendwandeling op zaterdagochtend (vertrek om 07.30 uur), een langere middagwandeling en een korte wandeling in het donker, vanaf 20.45 uur. Ook op andere momenten is er natuurlijk gelegenheid om van de natuur te genieten, al  is er zoals gebruikelijk weer een vol en niet te missen programma:

 

Op vrijdagavond speelt Steef de Jong, acteur, beeldend kunstenaar en muzikant, “Groots en Meeslepend”. Het was zijn eerste voorstelling, de naamgever zelfs van zijn theatergezelschap. Deze voorstelling herneemt hij nu, na veel successen te hebben gevierd met z'n eerste, z'n tweede en ook al z'n derde voorstelling. Prijzen op Oerol en De Parade, maar ook in Australië.  Een unieke interpretatie van zijn grote liefde, de operette. Wat luchtiger dan de Stamhotelgast van ons gewend is….

Een zang/ritme workshop: we gaan John Cage zingen,  een eigen compositie, improvisaties en canons. Heerlijk!

Een lezing van Yolande Jansen, hoogleraar “Humanisme in relatie tot religie en seculariteit” over de rol die religie en levensbeschouwing spelen in de spanningen in de Europese samenleving.

Wie wil gaat de keuken en de bossen in, de hei en de dansvloer op.

En  op zondagochtend geeft het Syrene Saxofoonkwartet een concert. Ze gaan delen spelen van hun nieuwste CD “Fresh, sweet&sturdy”, met een strijkkwartet van Haydn, een speciaal voor hen gecomponeerd stuk van Leo Samama en An American in Paris van George Gershwin!

 

We sluiten af met een lunch.

 

Verder natuurlijk borrelen en eten, kletsen aan de lees- en de ontbijttafel, muziek maken, biljarten, met een boek bij de haard (of op het terras….?).

Alle ruimte voor ontmoeting én om je eigen gang te gaan.

 

Het aantal gasten loopt al tegen de 50, maar er zijn nog kamers !

Wie eerder in het Stamhotel was en een nieuwe gast meeneemt op de kamer, krijgt voor de nieuwe gast fikse korting. Zie verder Prijzen

 

Prijzen inclusief logies, alle maaltijden (waaronder een lunchpakket), koffie en thee rondom het programma:

Samen in een tweepersoonskamer: € 240 p.p. inclusief het gehele programma.

Alleen in een tweepersoonskamer: €260 p.p. inclusief het gehele programma.

Wie eerder in het Stamhotel was en een nieuwe gast meeneemt op dezelfde kamer:

€ 240 voor de “Stamgast” en € 190 voor de nieuwe gast.

 

 

 

Tot ziens in Het Stamhotel, met vriendelijke groet, Onk Maas en Heleen Gans

 

www.stamhotel.nl         info@stamhotel.nl 

  

 

Het Stamhotel | Reizend hotel voor liefhebbers van natuur, cultuur en maatschappij | M 06-28776511 | info@stamhotel.nl

Powered by : QualitySites4All